Split Rail

Chicago, Illinois

About the Project

Located in the West Town neighborhood of Chicago, this 4,000 square-foot space was once a loading dock and factory for Clyde’s Donuts.  The dark concrete space was transformed into a bright rustic industrial “New Americana” restaurant. The solid garage doors were replaced with black framed glass windows. Exposed concrete beams and floors are juxtaposed by warm accents and lighting, drawing inspiration from the chef’s aesthetic and menu.  The open kitchen, located on the old loading dock, overlooks the Chef’s Table, dining room and bar.  The bar is clad in zinc and faced in decorative tin ceiling tile, housing craft cocktails and the restaurant’s unique vinyl record collection. The private dining room is separated by a giant set of antique sliding doors that were sourced locally.

Team

Partner: Bill Bickford
Design Team: Amme Willis
Photographer: Nick Fochtman

Year

2017