Cache Creek Residence & Studio

Jackson, Wyoming

About the Project

This modest house in east Jackson, WY, was crafted by hand and reflects a simple, yet modern approach to a mountain dwelling.  The main living space was lofted to the second floor, while sleeping areas are tucked into private spaces at the ground level.  The main staircase is a mixture of reclaimed wood and steel, expressing a connection with both industrial fabrication and modern craftsmanship.

The design of the garage and studio was largely driven by physical site constraints and a desire for a modern living space with great views.  The form of the second floor, with its generous northern window, reflects an axial connection to the Grand Tetons.  The exterior materials include white clapboard siding, clear cedar boards and a standing seam metal roof.

Share This

Team

Design Team: Adam Janak

Year

2015