In Construction: Cliff House, Wisconsin

by on September 21, 2017

Thoughtfully sited on a steeply sloping hillside, this new residence in southwestern Wisconsin has been designed to provide an elegant, contemporary retreat for its owners. The form and orientation of the house accentuates the expansive, panoramic views which begin at the interior spaces and extend beyond the treetops to the rolling, wooded landscape of the preserve below.

The construction of the house employs a number of environmentally-conscious components. The lower level is designed to sit partially below grade, allowing the house to graciously converge with the slope of the natural topography while using the surrounding mass of the earth as insulation. The roof above the new garage will be fully landscaped using native prairie grasses and wildflowers. The curved standing-seam metal roof above the main volume will support an array of solar photovoltaic panels that are engineered to produce 8.5 kW of electric power to serve the entire new building.

Cliff House project page