Ada Street

CHICAGO, ILLINOIS

Once a metal shop, this 2,500 sq.ft. ground floor space was completely renovated to become a new bar and restaurant. The design celebrates the historic character of the brick and timber building while providing a comfortable space to gather, drink and dine. At the front door is a long hallway, clad in reclaimed wood planks, compressing the occupant upon entry, prior to perusing the wine library on the way to the bar and dining space. The floor is glazed concrete. The bar counter is composed of a steel frame, which holds a heavy aggregate concrete mix. The bar shelving is made from 1” steel pipe, site welded and fastened to the brick wall, supporting glass shelving for liquor display. The banquettes, constructed from birch plywood, are cushioned with U.S. Army blankets. The glass garage door opens to a private backyard space.

Read about this project in CS Interiors 5th Anniversary Issue

Visit the Ada Street website.